Vinnýpavoukcz
 
 | Registrace | Reagovat | Hledat | Statistika | RSS posledních 15 příspěvků    BLOG Vinný pavouk

Obecně vinná diskuze Vinný pavouk - Diskuzní fórum » Obecně vinná diskuze » Víno z Čech

Víno z Čech

 
Zik
Člen
#1 | Zasláno: 23 Zář 2011 17:52 | Změnil(a): Zik
Reagovat 
Víš - zkoumat třeba, Bušku milý,
to víno má svůj zvláštní ráz,
zprv trpké, ale milé zas -
- my, myslím, se už vpili!


Čechy byly kdysi jednou z nejvýznamnějších viných oblastí na světě. Panovníci z velkých evropských dynastií si pochutnávali na vínu z Mělnicka, Čáslavska, Prahy a dalších krajů. Dnes bohužel zbyl z viné slávy Čech jenom stín a Češi pijí v lepším případě víno z Moravy, v horším z Chile, Jihoafrické republiky nebo Nového Zélandu. Nic proti moravskému vínu, ale v posledních letech se zdá, že mají v České republice patent na víno na jižní Moravě.

Pojďme si popovídat o českém víně - jaké máte nejraději, co si o něm myslíte a především, kde ho sháníte.

Mě by třeba osobně zajímalo, kde sehnat stáčené české víno v Praze (případně na Nymbursku, Jičínsku či Semilsku, ale tam tomu velkou šanci nedávám). Osobně jsem zkoušel už hodně vináren, ale vždycky na mě koukali, jako bych chtěl víno z Islandu. Jediné místo, kde jsem uspěl alespoň s lahvovým vínem, bylo (sic!) Tesco, kde mají rulandské šedé a pak ještě něco růžového z Chramců v Českém středohoří.
m.s.
Administrátor
#2 | Zasláno: 26 Zář 2011 08:05
Reagovat 
S českým vínem je to pro mě obecně složité, protože na Moravě je ve vinotékách téměř nepotkatelné, sháním především u samotných vinařů :o)
co se týče stáčeného vína, jde to trochu kolem mě a nemám tedy přehled, ale nabídka asi nikdy IMHO nebude tak široká, jako je to u KEG vína z Moravy...
modrej
Člen
#3 | Zasláno: 4 Pro 2011 09:50
Reagovat 
O českém víně v Praze nevím. Vím o čtyřech vinařství na Mělníku(v Mělníce). Sám navštěvuji vinářství paní Betiny Lobkowitz a mohu jen doporučit. Vždy stáčí jen jeden druh červeného a bílého vína. Většinou cuvee. Potom lze koupit stáčené víno u pana Krause a v prodejně školního statku. Koupi u pana Vondráka jsem nezkoušel.Všechna mělnická vína se zvedla. Nemůžou sice objemem konkurovat moravským, ale jsou zajímavá a nezklamou kvalitou.
Anonym
#4 | Zasláno: 27 Pro 2011 23:45
Reagovat 
Našel jsem web ( www.nasesklepy.cz ), který by mohl pomoct Vám, vinařům a hlavně českému vínu. Jak píšete je problém najít české víno v českých vínotekách a když už nějaké najdete, tak se v něm vyznat. Ale tento web by snad mohl pomoci více propagovat české a moravské víno. Takže jen doporučuji www.nasesklepy.cz
 
Vaše reakce:   Tučné  Kurzíva  Odkaz na obrázek  URL odkaz 


Ochrana proti spamu. Vepište prosím číslo dvacettři:
» Uživatelské jméno  » Heslo 
Můžete použít jen přezdívku bez hesla, pokud neexistuje registrovaný člen s uvedeným jménem. Případně můžete nechat obě pole prázdná. Pokud jste registrovaný uživatel diskusního fóra, můžete se z této stránky pouze přihlásit bez zaslání příspěvku, nebo se přihlásit a současně zaslat příspěvek.
 

Vinný pavouk | martin zavinac vinnypavouk tecka cz| Diskuzní fórum používá systém miniBB®