Vinnýpavoukcz
 
 | Registrace | Reagovat | Hledat | Statistika | RSS posledních 15 příspěvků    BLOG Vinný pavouk

Obecně vinná diskuze Vinný pavouk - Diskuzní fórum » Obecně vinná diskuze » Víno a Styl vykrádá články?

Víno a Styl vykrádá články?

 
m.s.
Administrátor
#1 | Zasláno: 12 Kvě 2010 15:04 | Změnil(a): m.s.
Reagovat 
Já osobně jsem si časopis Víno&Styl už delší dobu nekoupil (a teď snad ani nemám chuť to nějak měnit), takže odpovědět na položenou otázku si musíte sami, kdo to čtete pravidelně.

Ale co mě přimělo položit tuto otázku? Dnešní článek na Jižním Svahu Od Víno & Styl asi pokoj mít nebudu… Jestli nemáte jasnou odpověď, tak zkuste na to mrknout. Schválně, co si o tom myslíte?
Lišák
Anonym
#2 | Zasláno: 19 Kvě 2010 10:37
Reagovat 
Já si myslím, že je to nějaké osobní zhrzelé jednání pana Čeřovského, který už neví jak by se do koho trefil, všichni víme na kterou stranu bude vždy přikloněn. Já jsem si spíše položil jinou otázku. Proč se tímto stylem nepouští i do jiných, zejména by mohl podobným způsobem určitě poučit své kamarády, kteří prokazatelně kopírují i celé články včetně hodnocení a to nejen na jiné weby. :-) Dá se to také samozřejmě chápat, že mají všichni stejný nebo podobný názor, a to se nedá nikomu prokázat. Napadá mne jeden příklad, když při degustaci vinař řekne že jsou tam maliny a v dlouhém závěru drsné třísloviny, tak mě taky pak někdo napadne když jeho slova použiji na nějakém blogu? Jestli ano, tak to je lepší nic ani neochutnávat. To už se pak můžou napadat i kamarádi mezi sebou. Všechno je to bordel.
m.s.
Administrátor
#3 | Zasláno: 19 Kvě 2010 11:50
Reagovat 
Lišák přirovnání s 'malinami a drsným tříslem' mi v tomto nepřišlo úplně trefné, nicméně je to Váš názor na který máte právo ;)

Z mé strany nemohu dělat nějaké konkrétní soudy či závěry, mohu celou věc jen sledovat za bukem a také si udělat pouhý vlastní názor - ovšem zajímavá diskuze (snad i trochu divoká), proběhla pod samotným článkem a pokud si mám tedy udělat vlastní názor, pak vyjádření pana Vondráka by mi i skoro mohlo stačit.
Další otazníky pak vyvolávají starší kauzy, hlásící se 'údajně' podobně poškození, nebo taky 'zhrzený' Zdeněk Reimann?
Lišák
Anonym
#4 | Zasláno: 19 Kvě 2010 23:43
Reagovat 
Zaregistroval jsem od známého diskuzi na jižním svahu, dokonce jsem chtěl i napsat komentář panu Čeřovskýmu, jenže pak jsem si uvědomil, že bych byl jediný kdo si z komentujících časopis Víno & Styl pravidelně kupuje. Místo toho jsem napsal do redakce panu Vondrákovi mail s vyjádřením mé podporu v celý časopis. Upřímně Vám napíšu, že věřím panu Vondrákovi, potažmo celé redakci. Měl jsem možnost se s nimi několikrát setkat na jejich akcích, ne tedy s nimi přímo hovořit, ale stačilo mi je sledovat. Na nic si nehrají, je vidět že je to i s panem Kalinou a paní Skřivánkovou baví.
K otázce dalších kauz to vidím jasně, kdybych si měl vybrat mezi Reimanem, Čeřovským a Vondrákem, tak mám jasno. Z těch prvních dvou srší závist a to na všechny strany. U pana Reimana jsem to obzvláště nepochopil, když byl součástí toho týmu poměrně dlouhou dobu. Podle mne je škoda, že někteří lidé nechtějí být součástí tak prestižního časopisu. Pro mne bylo také velké překvapení, že odmítl spolupráci pan Čeřovský, když jsem jeho článek četl v Decanteru, to teď vypadá, že to udělal spíše naschvál panu Vondrákovi.
No zkrátka aspoň tady můžu napsat názor bez rizika vymazaní, neboť věřím, že to tu řídí chytří a bystří lidé. :-) A navíc zde se dá určitě napsat i jiný než "jihosvažní" názor, ale v tom jsme asi za jedno, že? Před časem jsem napsal na jeden blog svůj názor a oni ho hned vymazali, dokonce mi ani nenapsali proč, taky divné praktiky.
Uvidíme kam se to celé otočí. Pan Vondrák mi odepsal, že nechápe z čeho ho vlastně napadl a že mu právní zástupce doporučil jasný postup. Blíže mi prý ale nemůže v současné chvíli napsat, ale děkuje za podporu, prý je překvapen kolik lidí za sebou v tuto chvíli má i z řad čtenářů.
A proto sláva vítězům a připíjím na jednotu.
m.s.
Administrátor
#5 | Zasláno: 20 Kvě 2010 07:50
Reagovat 
Smazání příspěvku bych se nebál ani na Jižním svahu - pokud nebude urážlivý a vulgární...
Možná že píšete poněkud obecně a nekonkrétně, což háže všechny do jednoho case - 'na jeden blog svůj názor a oni ho hned vymazali' kdo je jeden a kdo oni?

Tady to ale nakonec stejně moc nepořešíme, ani já (a vypadá to, že) ani Vy nemáme dostatek potřebných informací pro učinění soudu a z dostupných indicií jsme si prokazatelně udělali každý jiný názor :o) Třeba je škoda, že jste Váš příspěvek na Svahu nenapsal, spoustu otázek jste mohl nakonec dostat zodpovězeno...
Evas
Anonym
#6 | Zasláno: 20 Kvě 2010 09:24
Reagovat 
Lišák: Bojujete za lidi, které neznáte, pouze jste je několikrát "sledoval". Já naopak znám pana Čeřovského (a to nejen jako objekt "sledování") a můžu vám říct, že v jeho případě rozhodně nejde o "osobní zhrzelé jednání" - ostatně proč zhrzelé? A vůbec, mohl byste svůj první příspěvěk nějak vysvětlit? Proč myslíte, že jde o zhrzelé jednání, proč máme všichni vědět, na kterou stranu se J.Č. vždy přikloní (a na kterou vlastně?), kteří jeho kamarádi kopírují celé články? Jsou to domněnky, osobní antipatie nebo víte něco, co my ne?
Lišák
Anonym
#7 | Zasláno: 25 Kvě 2010 01:00
Reagovat 
to m.s.: pravda každý si děláme soud z dostupných informací. Musím říct, že jich moc nemám, ale každopádně věřím v to co mne baví.

to Evas: jednou mi jeden velmi moudrý pán řekl: "za přítele je automatické se postavit a prokázat mu svoji podporu, mnohem těžší je prokázat podporu někomu koho ani neznáš, ba možná ani nepotkáš, ale víš že má stejně a pevné názory". (mimochodem koho budete volit? že Vy máte nějakého rodinného příslušníka v ČSSD?)
V podstatě jsem ani nečekal, že bych tu našel názory aspoň trochu podobné přemýšlejících milovníkyů vína, ale věřím, že je nás, reálně smýšlejících a reálně žijících víc, kteří do tohoto problému nevidí a možná zaplať pánbůh, protože by jsme se mohli dozvědět spoustu domněnek. Je pravda, že blogy čtu jen ze zvědavosti a neznám nikoho kdo by je studoval pravidelně. Mne se líbí jen tenhle.
Jo a k otázce "zhrzelé". Přijde Vám snad normální, že na někoho budete před ostatními nadávat a psát či otiskovat nepotvrzené nepravdy a pak za zády ostatních od toho člověka něco nakupovat a domlouvat spolupráci, to jsou opravdu divné praktiky pana Čeřovského. Třeba Vám to přijde normální, mě ne. To se skoro dá přirovnat k úplatným přeběhlíkům, z pozice pozorovací samozřejmě.
m.s.
Administrátor
#8 | Zasláno: 25 Kvě 2010 06:33 | Změnil(a): m.s.
Reagovat 
na tomto miste se musim EvaS zastat, podle me pripominka nebyla na miste (tedy byla spise nemistna) a krome toho se vlastne nedozvedela ani na jednu polozenou otazku odpoved ;)
patri to spise k poznamkach, ktere maji pravo vetsinou byt adepti na mazani, takze treba proto byl Vas prispevek jinde smazan? (taky jsem se nedozvedel odpoved kde)

a protoze se s J.Cerovskym i Evou S se znam osobne, rovnou radeji pisi (i kdyz mam pravo na tajnou volbu a nikomu do toho nic neni), ze CSSD volit nebudu... :)
coz ale rovnou nevylucuje, ze nekdo v nasi pocetne rodine treba ano - vetsinou nemam prehled, protoze je to jejich vec a ja to z nich nepacim ani v jizlivosti ;)
Evas
Anonym
#9 | Zasláno: 25 Kvě 2010 09:11
Reagovat 
Lišák: Myslím, že trochu převracíte časovou souslednost: jednání o spolupráci bylo na začátku, vykrádání článku a zveřejnění těchto nekalých praktik panem J. Č. až pak. Na žádnou otázku jste mi neodpověděl. Poznámku o mých volebních preferencích nechápu. Ale věřte, že se mi daří příliš dobře na to, abych mohla být voličem ČSSD.
Lišák
Anonym
#10 | Zasláno: 26 Kvě 2010 01:04
Reagovat 
Tak jinak. Přišel jsem po 12ti hodinové šichtě z práce a jsem trochu unaven, ale přesto se pokusím narovnat své "rozespalé" poznámky, ale možná jsem to napsal pro vás trochu nepochopitelně.
Zastat se někoho koho znáte je normální, ostatně opět jsme to zde viděli, ale zastat se nebo podpořit někoho koho neznáte, to je podle mne pravá podpora jednotného týmu. Mě se tým Víno & Styl líbí, takže ho podporuji, aspoň koupí časopisu, který mi přinaší informace a zábavu. Podpořil bych i kohokoliv jiného komu věřím (hokej, fotbal, politika, hnutí ...), nebo kdo je mi eticky anebo systémově sympatický. Nechápu jak můžete vyjádřit podporu někomu kdo špiní Víno & Styl a chtěl s nimi spolupracovat, nebo jak psal J.Č., že podporoval vědomě nákupem u "zloděje" a ani si neověřil informace a rovnou je vypustil bez ověření, nezlobte se ale to je bulvár. Moc nechápu tvrzení J.Č., jak může jednotlivec Pavel Vondrák ovládat obchod někoho jiného, to asi nějak motáte věci mezi sebou,nebo jim stejně jako já ani nechcete rozumnět nebo o nich nevíte. Mě nezajíma jaký obchod má pan Vondrák a kolik mu vydělává nebo s kým vydělává, ostatně i J.Č. si může dělat jakýkoliv obchod a každýmu je do toho kulový. Jestli J.Č. nedosáhl úspěchů Pavla Vondráka, tak potom chápu jeho "zhrzelé" jednání, přesto si podle mě, mohli chlapci zavolat a řešit to jinak než přes blog. Věti typu "už to četli", mi přijdou ubohé a kazí image nezávislého autora blogu. Navíc bych se nedivil, kdyby opět J.Č. dostal příkaz od vydavatelství nějakým dopisem, když už vyhrožuje žalobou sám. Osobně bych to udělal okamžitě. Předpokládám že "administrátor" jakéhokoliv blogu i tohoto, si může dělat na svém blogu co chce, ale přijde mi fér a skoro samozřejmé si na svém blogu informace ověřovat. Nevěřím, že by "zloději" (podle Dva Duby - Simon a J.Č.) v tomto státě mohli úspěšně fungovat několik let, ikdyž u politiků bych se nedivil, ale u obchodníků?
S informací že jsem neodpověděl ani na jednu Vaší otázku nesouhlasím, odpovědi tam jsou jen je potřeba je asi pochopit, ale to je o momentální formě mozku před volbami. :-)
P.S. je pravda že kluci v hospodě říkaj že mám hubu prořízlou a že to není dobré, "co na srdci to na jazyku". A je to špatně mít vlastní názor bez spojení s kýmkoliv? Proš se Vy "Evas" zastávate J.Č., když "určitě" víte, že na svém blogu šíří nepravdy.

to m.s.: opět je vidět že se někdo zastane někoho koho znáte. A k otázce kde? na ovine.cz kde podle mne musí žrát nějaký houby, protože tam to mažou jak na běžícím pásu, jak napíšete něco co není po jejich, vůbec je nezajímají názory jiných. Na jižním svahu to vypadá podobně, asi si chtějí všichni jen združovat názory a nezajímají je názory ostatních. Jednou jsem vedl komunikaci s J.Č. a do dneška jsem nedostal odpovedi, takže asi zapomněl, nebo jsem se ptal na něco co něchtěl, ale to je fuk. Třeba až ho jednou někde potkám, tak se s ním pustím do řeči. Docela mne teď láká pár otázek na které se ho zeptat. Stejně tak i Vás m.s.

Musím už ulehnout a do pátku asi nebudu, takže pěkné dny.
m.s.
Administrátor
#11 | Zasláno: 26 Kvě 2010 06:31
Reagovat 
Jak jsem uvedl na začátku - každý si dělá názor z dostupných informací, já mám pravděpodobně jiné než Vy, takže se v konečném závěru neshodneme... Nicméně jestli správně chápu celou záležitost, s žalobou minulý rok začal vyhrožovat právě Víno&Styl.
Vypadá to, že k celé 'kauze' máte chuť něco říct, proto je škoda, že k tomu nedošlo spíše na Jižním Svahu, možná by jste se i dozvěděl odpovědi na svoje nevyjasněné otázky ;)

Nojo, tady to nějak více už asi nevyřešíme, pořád by jsme se motali kolem toho stejného a na čí straně kdo stojí jsme si podle mě dostatečně vyjasnili, proto by v případné další diskuzi bylo dobré pokračovat u článku na Svahu nebo ji pomalu ukončit? :o)
Lišák
Anonym
#12 | Zasláno: 27 Kvě 2010 00:38
Reagovat 
Tak to jsem rád, že jsme si to vyjasnili, na svahu se mi debatovat nechce, neboť jak jsem napsal, nedostal jsem odpovědi od J.Č., takže ho beru jako zbabělce vykřikující nesmysly.
A ještě pokud já vím tak minulý rok se to rozeběhlo hlavně kvůli panu Reimann, který nechal otisknout, podle mne velmi nepěkná až drsná obvinění na Víno & Styl, takže si myslím že žaloba byla spíše následek jednání těchto dvou pánů. Ale tak to chápu já a přijde mi to logické a naprosto chápu žalobu od Víno & Styl jak na pana Reimanna tak pana Čeřovskýho jakožto šiřitele.
To je pravda, měli bychom to v poklidu ukončit. Já se někde s panem Čeřovským potkám a zavalím ho otázkami, jenže se obávám, že je to opravdu jen "figurka".

Pěkné dny a dobrá vína
 
Vaše reakce:   Tučné  Kurzíva  Odkaz na obrázek  URL odkaz 


Ochrana proti spamu. Vepište prosím číslo dvacettři:
» Uživatelské jméno  » Heslo 
Můžete použít jen přezdívku bez hesla, pokud neexistuje registrovaný člen s uvedeným jménem. Případně můžete nechat obě pole prázdná. Pokud jste registrovaný uživatel diskusního fóra, můžete se z této stránky pouze přihlásit bez zaslání příspěvku, nebo se přihlásit a současně zaslat příspěvek.
 

Vinný pavouk | martin zavinac vinnypavouk tecka cz| Diskuzní fórum používá systém miniBB®