Tento dezert zbožňuji ve spojení s nejruznejsimi sladkými výběry... recept není nijak zvlášť složitý, když to zvládnu i já :) navíc si po upečení zachovává příjemnou vlhkost. Recept je více méně tak jak jsem to postupně opsal a odkoukal z různých receptů a přizpůsobil do hrnkové jednotkové míry, omluvte stručnost, případné prohřešky a pokud někdo děláte jinak, klidně napište!
- - - - - - -
Dvě, případně tři vejce (podle velikosti) důkladně rozšlehat spolu se dvěma hrnky cukru krupice a jedním hrnkem rostlinného oleje. V další větší míse zamíchat do dvou hrnků prosáté hladké mouky lžičku soli, půlku prášku do pečiva, větší lžičku mleté skořice a špetku mletého muškátového oříšku. Po té do mísy k mouce pečlivě vmíchat ušlehaná vejce z cukrem dokud nevznikne hladká hmota. Pak následuje do směsi zapracovat trošku strouhané citrónové kůry, dva hrnky najemno strouhané mrkve, jeden hrnek nasekaného zavařeného ananasu a hrnek rozsekaných mandlí.
Když je celé těsto důkladně promíchané, rozetře se do vymazané a strouhankou vysypané formy na dort - pamatujte, že při pečení něco nabyde... V naší plynové troubě s tescoma teploměrem jsem vysledoval ideální dobu pečení asi 50-70minut při 170-190st.C, ale štejně je nutné dobu pečení hlídat pomocí špejle (po zastrčení doprostře korpusu musí zůstat suchá). Před rozevřením formy nechat vychladnout...
Při podávání je šikovné ozdobit šlehačkou a kandovaným ovocem či ananasem, zažil jsem podávat i s plody mochyně a to je taky vynikající zážitek. |