Vinnýpavoukcz
 
 | Registrace | Reagovat | Hledat | Statistika | RSS posledních 15 příspěvků    BLOG Vinný pavouk

Víno a jídlo Vinný pavouk - Diskuzní fórum » Víno a jídlo » Mrkvový dort - recept

Mrkvový dort - recept

 
m.s.
Administrátor
#1 | Zasláno: 3 Bře 2009 12:10
Reagovat 
Tento dezert zbožňuji ve spojení s nejruznejsimi sladkými výběry... recept není nijak zvlášť složitý, když to zvládnu i já :) navíc si po upečení zachovává příjemnou vlhkost.
Recept je více méně tak jak jsem to postupně opsal a odkoukal z různých receptů a přizpůsobil do hrnkové jednotkové míry, omluvte stručnost, případné prohřešky a pokud někdo děláte jinak, klidně napište!

- - - - - - -

Dvě, případně tři vejce (podle velikosti) důkladně rozšlehat spolu se dvěma hrnky cukru krupice a jedním hrnkem rostlinného oleje.
V další větší míse zamíchat do dvou hrnků prosáté hladké mouky lžičku soli, půlku prášku do pečiva, větší lžičku mleté skořice a špetku mletého muškátového oříšku. Po té do mísy k mouce pečlivě vmíchat ušlehaná vejce z cukrem dokud nevznikne hladká hmota. Pak následuje do směsi zapracovat trošku strouhané citrónové kůry, dva hrnky najemno strouhané mrkve, jeden hrnek nasekaného zavařeného ananasu a hrnek rozsekaných mandlí.

Když je celé těsto důkladně promíchané, rozetře se do vymazané a strouhankou vysypané formy na dort - pamatujte, že při pečení něco nabyde... V naší plynové troubě s tescoma teploměrem jsem vysledoval ideální dobu pečení asi 50-70minut při 170-190st.C, ale štejně je nutné dobu pečení hlídat pomocí špejle (po zastrčení doprostře korpusu musí zůstat suchá). Před rozevřením formy nechat vychladnout...

Při podávání je šikovné ozdobit šlehačkou a kandovaným ovocem či ananasem, zažil jsem podávat i s plody mochyně a to je taky vynikající zážitek.
 
Vaše reakce:   Tučné  Kurzíva  Odkaz na obrázek  URL odkaz 


Ochrana proti spamu. Vepište prosím číslo dvacettři:
» Uživatelské jméno  » Heslo 
Můžete použít jen přezdívku bez hesla, pokud neexistuje registrovaný člen s uvedeným jménem. Případně můžete nechat obě pole prázdná. Pokud jste registrovaný uživatel diskusního fóra, můžete se z této stránky pouze přihlásit bez zaslání příspěvku, nebo se přihlásit a současně zaslat příspěvek.
 

Vinný pavouk | martin zavinac vinnypavouk tecka cz| Diskuzní fórum používá systém miniBB®